maandag 30 maart 2015

Reisdagen 22/23 maart 2015


Alles ging gesmeerd naar Schiphol, inchecken en boarden..... het leek er zelfs op dat we iets eerder zouden gaan vertrekken. Maar helaas zijn we uiteindelijk 3 kwartier later vertrokken omdat er geen toestemming van de verkeersleiding was. Het waarom werd niet uitgelegd.  De vlucht ging prima, zo nu en dan wat turbulentie maar ach we zitten toch altijd in de gordels. Bij het naderen van Johannesburg Airport bleek dat het er hevig regende dus nog een extra rondje van een kwartier boven Johannesburg voor we mochten landen.
Douane ging snel, op naar de bagageband. Gelukkig kwam er al een tas dus no worries dachten we.... De tweede kwam dus niet, inmiddels was het al 12 uur s'nachts. Wij naar de balie voor vermiste bagage en uiteindelijk bleek dat de andere tas is doorgelabeld naar Maun. Het gekke was dat we op Schiphol alleen ingecheckt hebben naar Johannesburg en niet naar Maun. Zijn ook twee aparte tickets dus ik snap het even niet....... Bij inchecken de volgende ochtend maar even gecheckt of beide tassen ook daadwerkelijk waren ingecheckt, gelukkig was dat het geval! En wat denk je.....ja hoor de vlucht naar Maun ook met ruim een half uur vertraging vertrokken. Op deze 2 uur durende vlucht is er weinig tijdswinst te behalen.
Rond half drie geland op Maun en daar stonden 2 dames van Safari Destination om ons en nog een stel welkom te heten. Na weer een security check met een busje naar het volgende vliegtuig(je) voor een vlucht van ca. 40 minuten naar onze lodge Nxai Pan Camp.

Hier werden hartelijk welkom geheten en na een korte uitleg van het Camp en de activiteiten werden we naar onze kamer gebracht. Deze had vol uitzicht op de waterhole (zoals trouwens alle kamers).

Na een snelle hightea op weg naar de 1e gamedrive. Omdat Nxai Pan een nationaal park is mogen de voertuigen niet de Bush in maar moeten ze op de weg blijven.






2 opmerkingen:

Tanja zei

Fijn om jullie avonturen te lezen xx

frans zei

Ziet er goed uit vakantiegangers,nog heel veel plezier.

Groetjes Frans