maandag 15 juni 2009

35 – 40 graden!!!

  

We wilde warmte………….nou dat hebben we gekregen vandaag. Tjonge dit is niet erg fijn dingen gaan bezichtigen en dan in die hitte, maar ja we hadden het toch nodig een beetje zon en warmte.

Vandaag naar San Gimignano geweest, een pittoresk middeleeuws stadje en nu al overspoeld met toeristen. De familietorens, tegenwoordig nog maar 15 (in de middeleeuwen waren er 72) zijn de beroemde torens van dit plaatsje. Verder vele Piazza’s, en Palazzo’s Veel geschiedenis dus.

DSC01546    DSC01551

DSC01554 DSC01561DSC01562

Na veel trappen en stijgende en hellende straatjes bedacht Tinus we kunnen wel om de stadsmuur naar de auto terug lopen, hij wist eigenlijk wel zeker dat we op het juiste punt waar de auto stond zouden uitkomen. Inderdaad uiteindelijk zijn we er gekomen we hebben 3 kwartier moeten afzien omhoog naar beneden, en het werd steeds warmer. 3 flesjes water verder kwamen we eindelijk bij de parkeerplaats uit onderweg geregeld even uitpuffen want dit is niet gezond hoor zo ploeteren in je vakantie!

DSC01578

De rit er naar toe was ongeveer 63 km, lekker met kapje open, maar gedurende de ochtend werd het steeds warmer en warmer, geen smeersel was tegen deze warm brandende zon bestand. Op de terugweg hebben we de kap maar dicht gelaten want anders waren we gesmoord.  Ondanks de warmte hebben we toch genoten van deze dag en de mooie vergezichten.

DSC01544

DSC01577

4 opmerkingen:

frans en corrie zei

Hoi Tinus en Christina,het ziet er allemaal weer goed uit.Was wel heerlijk het fietsen of niet?Zoals je ziet volg ik jullie weer op de voet.Nog veel plezier.Groetjes Frans en Corrie

Anoniem zei

Goeie ververbranding gehad? :)
Groetjes Karina

Anoniem zei

ik bedoel natuurlijk VETverbranding:)

Tanja zei

hoi daar vakantiegangers, stuur dan ook wat warmte hierheen, wij kunnen het best gebruiken hoor.
hartstikke bedankt namens Herman voor de e-card, we blijven jullie volgen hoor. liefs Herman en Tanja