vrijdag 3 april 2015

Kwara en Little Kwara

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen. Tassen weer in orde gemaakt zodat we om half 11 konden vertrekken. Bij aankomst op de airstrip kwam net het vliegtuigje binnen en de piloot liet ons weten dat we te laat zijn..... Oh hoezo....voor zover wij het hadden begrepen zouden we om kwart over 11 vliegen en het was nog maar 10 voor 11! Ergens in het reserveringssysteem proces in Botswana is iets niet goed gegaan.
Na 20 minuten vliegen waren we alweer op de airstrip van Kwara. Hier waren ze verbaasd dat wij er al waren want we zouden pas een half uur later aankomen met een ander vliegtuigje (ander nummer). Na wat heen en weer radio contact met het kantoor waar alles geregeld was bleek dat we op 2 vluchten geboekt stonden......op twee verschillende tijdenšŸ˜€
Het is hier ook erg warm/heet. We moesten nog even 10 minuutjes op nog een passagier wachten en  na een korte uitleg van onze gids over de activiteiten die we in Kwara konden doen zijn we naar de lodge gereden. Na aankomst meteen geluncht en siĆ«sta gehouden. Rond 4 uur was het eerst teatime  en daarna op gamedrive. We waren nog geen 500 meter het camp uit en we stonden helemaal vast in het zachte zand! Eerst wilde ze proberen met een schep het zand weg te schepen maar de schep kregen ze niet los van het voertuig (vast geroest). Hulp vanuit de lodge is toen opgeroepen en zo zijn we los getrokken uit het mulle zand. Tijdens de safari hebben we heel veel vogels weer gezien en olifanten, zebra's, giraffen, Afrikaanse Wildcat en een stekelvarken met twee jonkies. Na terugkomst in de lodge even opfrissen en dineren. Die buitenlucht maakt slaperig dus rond een uur of tien ging het lichtje bij ons uit. Na de knock knock wake-up call om 05.30 om 06.00 ontbijt zijn we weer op pad gegaan voor de ochtend gamedrive, waar we nog een jakhals, hyena, olifanten met een jonkie, wildehonden en wildebeest hebben gezien. Hierna hebben we onze spullen weer gepakt en zijn we naar Little Kwara gebracht wat naast Kwara ligt. Ook hier weer eerst lunchen, siĆ«sta en om vier uur weer hightea en daarna weer op game drive. In de middag heeft het behoorlijk geregend waar ze hier erg blij mee waren want er was sinds eind januari geen regen gevallen. Gelukkig waren er regen poncho's mee dus we konden de gamedrive gewoon afmaken. Helaas door de regen is het licht niet zo goed voor de foto's. De safari's voertuigen bijdehand Kwara lodges hadden geen canvas dak, dus met de zon erg warm en met de regen erg nat.









Geen opmerkingen: