vrijdag 5 november 2010

1e vakantiedag

De blaadjes vallen weer, dus de NS heeft vertraging…… zo ook de  ICE.
Normaal doet deze trein er 2.15 min over naar Dusseldorf en ja hoor vandaag hebben we er ruim 3 uur over gedaan. De overstap was in Duisburg (was de beste verbinding naar het vliegveld DUS) en ja hoor waarschijnlijk heeft de BD (Duitse NS) ook blaadjes op de rails want de dienstregelingen waren allemaal ontregeld, met andere woorden ook hier een half uur op de trein gewacht! Op het vliegveld in Dusseldorf was ook net de shuttle van het hotel weg dus hier ook weer 20 min. gewacht.  Maar……gelukkig we hebben vakantie dus al deze vertragingen kunnen de pret niet drukken.  Waar we het aan te danken hebben weten we niet maar we kregen een gratis upgrade van een standaard kamer naar een junior suite!  Na een goede maar korte nachtrust was het om 05.15 wake-up call want we moesten om 0600 uur met de shuttle naar jet vliegveld.  Keurig op tijd gewekt, snel douchen en aankleden.
De incheck van Air Berlin ging vlotjes tot we bij de gate gingen instappen, er zou iets met mijn paspoort zijn want de scanner van de boardingpass gaf een piep, ja en dat mag niet natuurlijk, of ik even naar de balie wilde om het in orde te maken, dan te bedenken dat Tinus al was doorgelopen de slurf door hij had eerst niet in de gaten dat ik niet achter hem aan kwam, maar opeens was hij me kwijt, en terug mocht niet meer. Hij maakte zich wel even ongerust, want wat kan er gebeurd zijn…..????? Uiteindelijk was er dus niets mis met mijn paspoort, zat zeker een vuiltje op dat scanapparaat!

Wat een krappe stoelindeling zeg, wij zijn toch niet zo groot maar zelfs voor ons was het maar net an!  We kregen eerst een ontbijtje en later de bekende vraag chicken of pasta? De rest van de vlucht was rustig met zo af en toe wat turbulentie. De landing vonden wij niet zo heel erg vlekkeloos het was net of de piloot dronken was. Maar gelukkig stonden we dan toch weer in Miami aan de grond. De paspoort formaliteiten gingen razend snel binnen 3 kwartier waren we op weg naar de autoverhuur terminal. Weet niet hoe lang dit er al zo is, maar 2 jaar geleden was het nog niet zo Nu zitten al de verhuurders in 1 gebouw, de shuttle vanaf de aankomst hal is er maar 1 en deze is voor alle autoverhuurders, wel zo handig!
Na een kort ritje zijn we aangekomen bij ons hotel, we zitten op de 8e etage met frontaal zeezicht. De temperatuur valt een beetje tegen (tussen de 18 en 22 graden) maar de zon schijnt!

4 opmerkingen:

Karina zei

Brrrrrr wat koud

Teleton zei

Wist je dat de rayonhoofden hier in het Midden en Noorden van Florida al bij elkaar zijn geweest? 18 graden, dan mogen jullie echt niet mopperen daar in Miami.....!

Anoniem zei

Blij dat alles goed gegaan is,al is het een beetje koud.Ze hebben in de u s a ook lekkere warme chocolademelk !!!!

Rick, Sunshine State zei

En dan nu beginnen aan het grote genieten, helemaal goed.
En ja het is best wel fris voor Florida.. Wat zullen jullie een prachtig uitzicht hebben vanaf de 8e !!