zaterdag 13 november 2010

Vrijdag 12 november

Toen we vanmorgen de lamellen open deden schrokken we wel even, een hele grijze lucht……………maar dit was toch niet voorspeld door P.Paulusma! Maar gelukkig zagen we we wat blauwe openingen tussen de grijze wolken, nou dat komt wel goed vandaag.

Nou eerst vandaag de economie weer een beetje op gang brengen hier….SHOPPEN, en geshopt hebben we. Uiteindelijk hebben we best veel gekocht bij Tommy Hilfiger, maar het afrekenen ging moeizaam en dan bedoel ik ook heel moeizaam. Toen alles gescand was en de 10% coupon korting er afgehaald was moest de Visa card door de, voor vele, bekende gleuf gehaald worden, dus zo geschiede……. en credit card rejected…..hhmm hoe kan dat nou zoveel hebben we nog niet uitgegeven dat we het maximum bereikt hebben, ok we proberen het nog wel een keer….. weer rejected, nou ok nog 1e proberen en anders gaan we wel even naar een ATM machine om contant op te nemen om te betalen. Ondertussen hoorde we al een sms binnenkomen, maar dachten ach dat komst straks wel als dit klaar is, maar even later ging de telefoon toch maar even kijken, een onbekend nummer dus toch maar even opgenomen, U spreekt met ICS(credit card bedrijf) bent u mevr…….  ja hoezo ik ben nu in Florida kan dit niet een andere keer als we weer in Nederland zijn.  Mevrouw we hebben uw credit card geblokkeerd in verband met mogelijke fraude, oh daarom kan ik geen betaling doen ermee! Ja maar ik wil er gewoon mee betalen wij frauderen niet hoor. Nu blijkt dat er in usa vaak geen pincode gebruikt wordt en als het bedrag wat hoger is denk ik dan houden ze de betalingen in de gaten en sms-en en/of bellen de klant om het te controleren. Dit wisten wij natuurlijk niet, weer wat geleerd. Goed verder met de betaling ondertussen zijn al de kledingstukken weer gescand dat het niet betaald is, maar mochten nu weer opnieuw gescand worden om te betalen. Nou alles weer in de bekende papieren tassen van TH en de card de de gleuf en ja hoor hij was accepted, oh nee wat nu weer ………kassa liep vast geen bon geen transactie is de betaling nu wel of niet gedaan met de kassa “gone down”  ja en nu, inmiddels zijn we al 15 tot 20 minuten verder. Manager erbij om de kassa te resetten, duurde ook weer even, maar nu de vraag is de betaling nu wel of niet gedaan??? Dit moest bij een of andere instantie nagevraagd worden en uiteindelijk bleek dat de betaling teruggedraaid was (de CC afrekening zullen we goed in de gaten houden) dus nog een keer CC door de bekende gleuf en warempel bon met betaling kwam eruit.

We waren wel even aan een broodje toe, dus naar de foodcourt voor een Subway’s Tuna, heerlijk.

Verder zijn we later in de middag naar Lake Tohopekaliga gereden voor een airboat ride met Wild Willy’s. Op weg hiernaar toe zagen we een slang op de weg! Onze gids was niet Willy maar Dan een ex-marine man, kon erg leuk vertellen, had er duidelijk zin in.

DSC00155

Wij waren de enige 2 dus we hadden een privé tour, echt grote alligators hebben we niet gezien maar wel kleintjes en heel veel vogels.

Het was weer een pracht dag vandaag.

6 opmerkingen:

pa ma zei

Zo mamaaak je nog eens wat mee,ik had je gezicht wel eens willen zien.
Geniet nog maar lekker. liefs mama

Robert-Jan en Yvonne zei

Mooie ervaring met je VISA, zo leren wij ook nog wat ;-) ! Weet je zeker dat je niet teveel gekocht had ? Haha !

Have fun !

Andre en Cindy zei

He luitjes... er zal eens niets gebeuren tijdens jullie vakanties. Goh wat ben ik blij dat ik niet mee was (NOT)...haha
Zo ff grof geld uitgeven, zie je je wordt meteen gestraft. hihi
Have fun
Andre en Cindy xx

Karina zei

Lief klein krokodilletje :-)

2theusa/Christa zei

Mooi CreditCard avontuur, en leerzaam voor ons.
en nu maar hopen dat jullie veel plezier van de annkopen hebben, na al het gedoe.
groet Christa

beccie25 zei

oh oh nee, the worst nightmare idd. gelukkig belden ze meteen en kon je het meteen recht zetten.
wel even het weer daar goed houden hoor! want we komen over een weekje jullie gezelschap houden.
gaaf van de slang en het water liep in mijn mond van het broodje subway. lang leve de amerikaanse ketens :-)
veel plezier!